O.R.W.I
Organization of Revolutionary Workers of Iran (Rahe Kargar)
به سايت سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) خوش آمديد.
يكشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۱ برابر با ۰۳ جولای ۲۰۲۲
برای انتشار مطالب در سايت با آدرس
orwi-info@rahekargar.net
و در موارد ديگر برای تماس با سازمان از;
public@rahekargar.net
استفاده کنید!
خانه
مقاله ها
مقاله ها - سال ۲٠۲۲
مقاله ها - سال ۲٠۲۱
مقاله ها - سال ۲٠۲٠
مقاله ها - سال ۲٠۱۹
مقاله ها - سال ۲٠۱۸
مقاله ها - سال ۲٠۱۷
مقاله ها - سال ۲٠۱۶
مقاله ها - سال ۲٠۱۵
مقاله ها - سال ۲٠۱۴
مقاله ها - سال ۲٠۱۳
مقاله ها - سال ۲٠۱۲
مقاله ها - سال ۲٠۱۱
مقاله ها - سال ۲٠۱٠
مقاله ها - آرشیو
دیدگاه ها
ازدیگررسانه ها
دیدگاه ها
دیدگاه ها - آرشیو
کارگری
کارگری - بین المللی
کارگری - ایران
زنان
زنان - بین المللی
زنان - ایران
ملی
مساله ملی
راه کارگر و مساله ملی
سوسیالیسم
مسائل بین المللی
مسائل نظری سوسیالیسم
راه کارگر و سوسیالیسم
اجتماعی
گزیده ی اخبار
محیط زیست
ایران در آیینه آمار
گزارش ها و اطلا عیه ها
اطلا عیه ها
گزارش ها
سازمان راه کارگر
نشریه راه کارگر
دوره ی دوم
آرشيو نشريه راه کارگر
تک برگی راه کارگر
نشریه ی راه کارگر
اعلامیه ها
اعلامیه ها - سال ۲٠۲۲
اعلامیه ها - سال ۲٠۲۱
اعلامیه ها - سال ۲٠۲٠
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۹
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۸
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۷
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۶
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۵
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۴
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۳
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۲
اعلامیه ها - سال ۲٠۱۱
اعلامیه ها - سال ۲٠۱٠
اعلامیه ها - آرشیو
اسناد کنگره ها
کنگرۀ ۲۶
کنگرۀ ۲۵
کنگرۀ ۲۴
کنگرۀ ۲۳
کنگرۀ ۲۲
کنگرۀ ۲۱
کنگرۀ ۲٠
کنگرۀ ۱۹
کنگرۀ ۱۸
کنگرۀ ۱۷
کنگرۀ ۱۶
کنگرۀ ۱۵
کنگرۀ ۱۴
کنگرۀ ۱۳
کنگرۀ ۱۲
کنگرۀ ۱۱
کنگرۀ ۱٠
کنگرۀ ۹
کنگرۀ ۸
کنگره ۷
کنگرۀ ۶
کنگرۀ ۵
برنامه و اساسنامه
اساسنامه
برنامه
معرفی نامه و تاریخچه
معرفی نامه
رادیو- تلویزیون
تلویزیون راه کارگر
تلویزیون اینترنتی راه کارگر
رادیو راه کارگر
مصاحبه ها
دیگر تلویزیون ها
متن گفتار ها ی رادیو - تلویزیون
متن مصاحبه ها
تماس با ما
پیوند ها
Other languages
German
French
English
مقاله ها - سال ۲٠۱۸
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
›
»
تعداد
331
دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷ برابر با ۳۱ دسامبر ۲۰۱۸
۸ وظیفه ی مهم و مبرم چپ
گفتگوی علی مختاری با
محمد رضا شالگونی
چپ به عنوان یک نیروی سیاسی، در شرایط مشخص کنونی ایران (متأسفانه) در حاشیه میدان سیاست قرار دارد، در حالی که پایه اجتماعی طبیعی آن (یعنی کارگران و زحمتکشان) حالا در میانه میدان می رزمند و جانفشانی می کنند. بنابراین چپ باید قبل از هر چیز دیگر، تلاش کند به یک نیروی سیاسی در میانه میدان تبدیل شود تا توان پیوند و همراهی با پیکارهای اکثریت زحمتکش را داشته باشد و گرنه به دنباله رو جریان های سیاسی دیگر تبدیل خواهد شد.
يكشنبه ۹ دی ۱۳۹۷ برابر با ۳۰ دسامبر ۲۰۱۸
دی ماه ۹۶؛ از نگاه صاحب نظران
فتنه، شورش، انقلاب و فروپاشى اجتماعى
مصاحبه بهزاد اسدى در باره خيزش اعتراضىدی ماه ۹۶ با
تراب ثالث
بهترین راه مبارزه با ترفندهای امپریالیستی و ارتجاع داخلی سازماندهی توده ها و طرح مطالبات واقعی آن هاست. گسترش مبارزات توده ها برای حقوق دمکراتیک و کنترل کارگری بر تولید و توزیع، بهترین راه خنثی کردن توطئه های ارتجاع است، از هر نوعی که باشند. نیروهای ارتجاعی همواره پشت شعارهای بی محتوی و راه های از بالا مخفی می شوند. بنابراین شعار سرنگونی رژیم سیاسی بدون تاکید بر این دو نکته و بدون گفتن چگونگی این سرنگونی و آن چه باید بعد از سرنگونی تحقق یابد، دقیقآ ترفندی بود که در انقلاب قبلی نیز به ضد انقلاب امکان فریب مردم را داد.
شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۹ دسامبر ۲۰۱۸
پیرامون ادعای تاثیرتحریم ها
بر تعمیق و گسترش مطالبات
و جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان!
تقی روزبه
وقتی سیاست گرسنگی و قحطی هم چون ابزاری توسط قدرتی بزرگ بکارگرفته شود، تاوان نخست آن را کودکان و افرادمسن و بازنشسته ها و دارندگان شغل ثابت و کارگرانی می دهند که فرزندانشان گرسنه است. وقتی شعارهای کارگری به سمت شعارهای چون گرسنه هستیم، گرسنه می رود، این متاسفانه یک زنگ خطراست. یک نشانه منفی و نگران آوراست. هرچه شکم گرسنه تر شود وبه اولویت اول و مطلق نزدیک ترشود، به معنی کم رنگ کردن و حتی محوتدریجی مطالبات دیگری چون ازادی و عدالت اجتماعی و منزلت انسانی و امثال آن خواهد بود.
شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۹ دسامبر ۲۰۱۸
دی ماه ۹۶؛ از نگاه صاحب نظران
حاکمان و محکومان
یکسال پس از دیماه ۱۳۹۶
پرویز صداقت
در این شرایط، واکنش حاکمان تاکنون چیزی بیش از تلاش برای مهار اعتراضات بدون دست زدن به ساخت نظام اقتصادی موجود نبوده است. بهطور متقابل، محکومان نیز چارهای جز آن نداشتهاند که اعتراضاتشان را به اشکال متعدد و نو و خلاقانه استمرار بخشند. این امر بهموازات تعلیق در عرصهی اقتصاد تعلیق در عرصهی اجتماع را نیز تشدید میکند. اما تاریخ گواه آن است که این وضعیت معلقماندن میان گذشته و آینده نمیتواند مدت زمانی طولانی بهدرازا بکشد.
شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۹ دسامبر ۲۰۱۸
دی ماه ۹۶؛ از نگاه صاحب نظران
چپ باید به قامت نیرویی سیاسی درآید
گفتگوی علی مختاری با
محمد مالجواقتصاد دان و پژوهشگر
چپ برای اجرای موفقیتآمیز پروژهی بازسازی باید ابتدا همآهنگسازی نیروهای خودش با یکدیگر را در دستور کار قرار دهد. تا جایی که فقط به حوزهی فکری برمیگردد، چنین هدفی هنگامی میسر است که چپها از نقشآفرینی در مقام گروههایی منزلتی فراتر روند، از حجم مشاجرههای گزندهی درونگروهی بکاهند، به چیزی بیش از صدای پراکنده و متشتت اعتراضی تبدیل شوند، به مسئلههای انضمامی جامعه بپردازند، عقبماندگیشان از تودههای معترض را جبران کنند، از واقعبینیهای فعالان پیشروِ کارگری بیاموزند
شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۹ دسامبر ۲۰۱۸
خصوصیسازی
برندگان و بازندگان آن
سمینار «خصوصیسازی در ایران» با حضور
پرویز صداقت، فریبرز رئیسدانا و محمد مالجو
در سمینار «خصوصیسازی در ایران»، پرویز صداقت تاریخچهای از خصوصیسازی و برندگان و بازندگان آن را ارائه کرد، با تمرکز بر دو نمونه شرکت ملی مخابرات و کشت و صنعت نیشکر هفتتپه. فریبرز رئیسدانا در بحث نظری- تاریخی خود خصوصیسازی در ایران و جهان را بررسی کرد و در مقابل آن به سه بدیل دولتیکردن، ملیکردن و اجتماعیکردن پرداخت. محمد مالجو از سازوکار خصوصیسازی طی سه دهه گذشته، روشهای متنوع آن و راهکارهای پیشروی جنبشهای اجتماعی سخن گفت
جمعه ۷ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۸ دسامبر ۲۰۱۸
خاستگاههای اجتماعی
تقسیم جنسی کار
ماریا مایز
زرینه صفایی
به اختصار میتوان گفت که شکلهای گوناگون تقسیم نامتوازن و سلسلهمراتبی کار که در طول تاریخ بسط یافته، تا اکنون که کل جهان در یک سیستم تقسیم نابرابر کار تحت دیکتاتوری انباشت سرمایه سازمان یافته است، براساس پارادایم اجتماعی شکارگر/جنگجوی غارتگر قرار دارد که بدون تولید توسط خودش میتواند با نیروی سلاح، دیگر تولیدکنندگان، نیروی تولیدی آنها و حاصل تولیدات آنها را تحت اختیار بگیرد و مطیع سازد.
جمعه ۷ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۸ دسامبر ۲۰۱۸
رنگ زردِ جلیقه ای،
نا دیدنی ها را آشکار کرد
ادگار مورَن
ترجمه بهروز عارفی- تقی تام
مشاهده می کنیم که در افراشتن ناگهانی قامت خم شدگان و در فریادهای فراموش شدگان، درخشم ته صفی ها، در لباس زرد کسانی که بدون این جلیقه در چشم نخبگان ما افرادی نامرئی و به دردنخور و هیچ شمرده می شدند و نه چیز ارزشمندی ، در این بلبشو و بی نظمی، با مطالبات مردان و زنان، از پیر و جوان روبرو هستیم که می خواهند آن ها را به مثابه انسان هائی به معنای کامل کلمه به حساب آورند
چهارشنبه ۵ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۶ دسامبر ۲۰۱۸
آقایان تسلیت نگویید!
به مناسبت مرگ جانگذار
۱٠ دانشجو
اگر درحالی که دهن به تسلیت باز کرده اید بگوییم ما تسلیت قاتلان خود را نمیپذیریم ناراحت خواهید شد؟ سالهاست همه چیز را خصوصی کرده اید، سالهاست همه ی امکانات و منابع عمومی ما را به پشیزی به چند خرپول فروخته اید و ما را بدل به عددهایی برای محاسبه ی نرخ سود ساخته اید. عددهایی که بحمدالله آنقدر فراوانند و برایتان وفور نعمت حساب می شوند که حالا ۴٠نفر در معدن یورت، ۱٠نفر در علوم و تحقیقات، ۴کودک دانشآموز در زاهدان ۵نفر زیر مترو و غیره و غیره، عددی حساب نمیشود.
چهارشنبه ۵ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۶ دسامبر ۲۰۱۸
کمونیسم و خانواده
الکساندرا کولونتای
ترجمهی: نیکزاد زنگنه
این روابط جدید، عشقی آزادانه و بر پایهی برابری میان دو طرف را برای بشریت به ارمغان میآورد؛ [عشقی] که برای جامعهی تجاری ناشناخته است. جامعهی کمونیستی کودکانی برومند، سالم و قوی و جوانانی شاد میخواهد که در احساسات و عواطف، آزاد باشند. ما از زنان و مردان کارگر و دهقان میخواهیم که بهنام برابری، آزادی و عشق رفیقانهی ناشی از شیوهی جدید ازدواج، خود را شجاعانه و مؤمنانه در بازسازیِ جامعه بشری شریک کنند تا به مکانی کاملتر، عادلانهتر و لایقتر برای تضمینِ شادمانیای که هرکس شایستهی آن است، مبدل شود.
چهارشنبه ۵ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۶ دسامبر ۲۰۱۸
گفتمان سلطنتطلبی
حسن مرتضوی
کافیست در صفحات سلطنتطلبان چرخی بزنید یا در توییتر، کامنتهای آنان را خطاب به کسانی بخوانید که به «رضا»شان نقدی کرده باشند. حجم این همه توهین رکیک و سرشار از اشارات جنسیتی، نژادپرستی، قومپرستی و قلدرمنشانه از زبان تحصیلکردگان عمدتا خارج کشوری (و بیگمان داخل کشوری) بیسابقه است. خشونت کلامی صریح این افراد و تهدید به بگیر و ببند و اعدام و شکنجه در فردای هر تغییری، دلالت بر گفتمان ویژهای میکند. این گفتمان با چه هدفی انجام می شود؟ چرا سلطنتطلبی به عنوان یک جریان سیاسی که ادعا دارد بدیل حکومت کنونی است، اکنون خود را کاملا بینیاز از ژست دمکراتیک و دمکراسیخواهی و «ایران برای ایرانیان» میداند؟
سه-شنبه ۴ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۵ دسامبر ۲۰۱۸
دی ماه ۹۶؛ از نگاه صاحب نظران
کهنه قادر به دوام نیست،
نو نیز نمیتواند ظاهر شود
گفتگوی علی مختاری با
پرویز صداقت
اما این جریان چپ نیازمند یک نوسازی ذهنی نیز هست. قبل از هر چیز، باید رابطهی این جریان با تجربهی سوسیالیسم واقعاً موجود قرن بیستم روشن باشد. واقعیت آن است که آنچه با عنوان کشورهای سوسیالیستی در قرن بیستم شکل گرفت عموماً نظامهایی اقتدارگرا که گاه به روشهایی بسیار خشونتآمیز دست زدند که قابل دفاع نیستند. فرد یا جریانی که خود را چپ مینامد و درصدد دفاع و حتی اسطورهسازی از چنین نظامهای اقتدارگرایی باشد آسیب جدی به بازسازی چپ جدید میزند.
سه-شنبه ۴ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۵ دسامبر ۲۰۱۸
جلیقهزردها:
آغاز سیاست در عصر «پساسیاست»
بحران اقتصادی جهانی کنونی نشانههای خطرناکی دارد که عروج راست افراطی تنها یکی از این نشانههاست. سؤالاتی که در این شرایط کنونی جهان به ذهن متبادر میشوند عبارتند از: آیا خیزش راست افراطی همچنان ادامه مییابد ؟ آیا رژیم انباشت جدید در بافت بحران کنونی نئولیبرالیسم هم در سطح اقتصادی و هم در سطح سیاسی در حال آشکار شدن است؟ آیا سرمایهداری در حال گذار خودبهخودی است؟ آیا سوژهای میتواند خلق شود که بحران کنونی سرمایهداری را به سمت مسیر بدیلی هدایت کند؟ یا اینکه باید بپذیریم که آیندهی محتملتر انسان، اشکالی از بربریت است؟
شنبه ۱ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۲ دسامبر ۲۰۱۸
خدمات کالاییشده در سه دهه گذشته باید غیرکالایی شوند
گفتوگوی «زمانه» با
پرویز صداقت
مطالبات معیشتی البته بسیار مهم است و در ماههای اخیر در صدر بسیاری از جنبشهای مطالبهگر در ایران بوده است، اما علاوه بر آن کنشگران همین اعتراضات بهروشنی دریافتهاند که تأمین این مطالبات یا حتی بخشی از آن مستلزم تغییرات جدیتر در ساختارهای سیاسی ـ اجتماعی است. به همین دلیل افزایشهای مقطعی و موقتی در دستمزدها عاملی نیست که منجر به فروکش کردن امواج اعتراضی و نارضایتیهای کنونی بشود.
شنبه ۱ دی ۱۳۹۷ برابر با ۲۲ دسامبر ۲۰۱۸
ریشهها و آوندها:
سالگرد دیماه
کمال خسروی
شکست سکوت، خیزش دیماه ۹۶، بیگمان رعدی در آسمانِ بیابر نبود؛ دستکم برای کسانی نبود، و نیست، که هر روز آسمانِ تهیدستی و ناآزادی و گرسنگی و زندان و شکنجه و شلاق و اعدام بر سرشان آوار میشود و در درز و دالانهای این خانهی ویران باید با دستِ خالی خشت و گلِ فروریختهی این جدالِ روزانهی مرگ و زندگی را کنار بزنند و با مزدهای ماهها عقبافتادهی زیرِ خطِ فقر، راهی برای ادامهی زیست بجویند. فروش کلیه و قرنیهی چشم، اعتیاد و تنفروشی و تباهی جسم و جان و کرامتِ انسانی، تنها گونهی سیلیخوردهی چهرهی کریه این زندگی است؛ پشت این چهره، انسانهایند، انسانهای واقعی، نه آذوقهی خبرها.
پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۷ برابر با ۲۰ دسامبر ۲۰۱۸
در ضرورت برگزاری منظم شورای عمومی
برای شوراهای صنفی دانشجویی
️لیلا حسین زاده
این شوراها می توانند با فراخوان شوراهای صنفی هر دانشکده یا واحد دانشگاهی هر دو هفته یک بار یا ماهی یک بار یا ... مقتضی شرایط همان محیط شکل بگیرند. دستورالعمل جلسات می تواند متکی بر توافقی قبلی اعلام شود یا در خود جلسه مسائلی برای بحث مورد توافق قرار گیرند و سطح مباحث می تواند از ایرادات جزئی رفاهی صنفی تا بحث درمورد سطح کلان آموزشی را در برگیرد.
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۷ برابر با ۱۷ دسامبر ۲۰۱۸
جلیقهزردها:
شورش کمدرآمدها
این در حقیقت قیام «مردم» ـ بهمفهوم طبقهی کارگر و لایههای پایینی طبقهی متوسط، مردم کمدرآمد، است. درنتیجه جنبش جلیقهزردها به انحای گوناگون ارائهگر نوع متفاوت چالش جنبشهای اجتماعی دهههای اخیر است. علاوه بر اندازهی آن، حضور قدرتمند مزدوحقوقبگیران، مردمی با درجات تحصیلی نسبتاً پایین و تظاهرکنندگانی که نخستین بار است به تظاهرات دست میزنند و بیش از هرچیز گوناگونی رابطهشان با سیاست و اولویتهای حزبی که اعلام کردند، این مردم در فرانسهای که عادت به تسخیر فضاهای عمومی و سخنرانیهای عمومی ندارد، خیابانها و بزرگراهها را به مکانهایی برای تظاهرات و نیز مکانهایی برای مبادلهی اندیشهها و ساختن جمع به اشکالی که در بسیجهای قبلی بهندرت دیده میشد بدل کردند.
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۷ برابر با ۱۷ دسامبر ۲۰۱۸
یک بند انگشت کمتر از اختیارات خدا
گزارشی از قدرت دادستان در فرایند تعقیب کیفری
مهدی سمائی
در میان معیارهای مختلف، آنچه مطلوب و مورد حمایت دولت است در قوانین پیشبینی میشود. نظام سیاسی، شاخصهایی را ذکر میکند که خودش به تحقق آنها علاقه دارد. در مقابل، ما باید روایتهایی بدیل از «عملکرد مطلوب» بپرورانیم که در آن نقش حقوق محرومان، حقوق زنان، رعایت عدالت و انصاف، و مانند اینها، برجسته باشد. شاخصهایی که دولت تعیین میکند، برای ما تعیینکننده نیست. ما معیارهای خود را میپرورانیم، و بر اساس آنها قضات را قضاوت میکنیم.
شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷ برابر با ۱۵ دسامبر ۲۰۱۸
پویایی تاریخی سرمایه
گفتگویی با موشه پوستون
ترجمهی: کمال خسروی
گفتگوی حاضر زنجیرهای از معضلات نظری در تفسیر مارکس و پیشبرد نقدِ سرمایهداری است و اغلب حاکی از فرانگریِ شگفتآور او در عطف به مسائل و واکاویِ دنیای معاصر و امکانات کنشِ سیاسی در روزگار ماست؛ [گفتگو با پوستون] بار دیگر دربرابر دیدگان ما آشکار میکند که مباحث بینالمللی پیرامون نظریهی انتقادی و پراکسیسِ رهاییبخش، یکی از سخنگویانِ مهمش را، با درگذشت موشه پوستون ازدست دادهاست.
شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷ برابر با ۱۵ دسامبر ۲۰۱۸
انسانگرایی مارکسیستی
و دموکراسی سوسیالیستی
میشل لووی
ترجمهی آرمان پایدار
ماهیت انساندوستانهی مبارزه طبقاتی بدین معناست که پرولتاریا موظف است از منافع انسانی کلیهی کسانی که از سوی نظام حاکم نفی شده است، دفاع کند. جنبش کارگری با فرا رفتن از منافع صنفی، باید آرمان ملتهای تحت ستم، دهقانان فقیر و زنان را آماج خود تلقی کند، همبستگی مؤثر خود را با تمام قربانیان استثمار و ستمگری و امتیازطلبی در عمل ابراز کند؛ و فعالیتاش تمامی حوزههای جامعه را دربر گیرد تا بدان حد که پرولتاریا را به طبقهی عام تبدیل کند. این پرولتاریاست که میتواند به نمایندهی انقلابی و متحد تمامی نیروهای اجتماعی که برای تحولات رادیکال تلاش میکنند، تبدیل شود.
جمعه ۲۳ آذر ۱۳۹۷ برابر با ۱۴ دسامبر ۲۰۱۸
بنيامين نتانياهو به کمک عربستان سعودي مي شتابد
Sylvain Cypel
ترجمه از فرانسه شهباز نخعی
پرسش مطرح از جانب اسرائيل اين است که قتل خاشقجي تا کجا بر مثلث راهبردي اي که نتانياهو مدافع پرشور آن بوده و شامل ايالات متحده و دو متحد عمده منطقه اي آن اسرائيل و عربستان سعودي است (اگر امارات متحده عربي نيز به آن اضافه شود ضلع چهارمي نيز پيدا مي کند) اثر مي گذارد. در ذهن نتانياهو، اين اتحاد بايد همه ژئوپوليتيک منطقه خاورنزديک به نفع ۴ متحد و زيان ايران و به طور حاشيه اي فلسطيني ها، که اکنون روي نقشه منطقه نقشي حاشيه اي دارند، را از نو شکل دهد.
تمامی حقوق برای
سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر)
محفوظ است. 2022 ©