Deprecated: Function utf8_encode() is deprecated in /mnt/web205/e0/39/5274439/htdocs/new/browsf.php on line 66 سايت سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر)
Rahe Kargar
O.R.W.I
Organization of Revolutionary Workers of Iran (Rahe Kargar)
به سايت سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) خوش آمديد.
دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۸ برابر با  ۲۷ ژانويه ۲۰۲۰
 
 برای انتشار مطالب در سايت با آدرس  orwi-info@rahekargar.net  و در موارد ديگر برای تماس با سازمان از;  public@rahekargar.net  استفاده کنید!
 
تاریخ انتشار :دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۸  برابر با ۲۷ ژانويه ۲۰۲۰
«با اتحاد پیروز میشویم، با افتراق شکست میخوریم»

نگاهی به اخبار مبارزات کارگری از دریچه رسانه ها

 

 

اعتصاب کارگران واحد تعمیرات شرکت پتروشیمی اروند در بندر امام خمینی

صدها کارگر واحد تعمیرات شرکت پتروشیمی اروند در بندر امام خمینی از یکشنبه ششم دی در اعتراض به نحوه اجرای  طرح طبقه‌بندی مشاغل دست به اعتصاب زده‌اند. کارگران می‌گویند در اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل سابقه کار و تخصص  کارگران به درستی در نظر گرفته نشده است. خبرگزاری (ایلنا) به نقل از اعتصاب کنندگان نوشته است: «به‌عنوان مثال، در اجرای این طرح، میان یک جوشکار یا مکانیک که کارگر فنی محسوب می‌شوند با یک کارگر خدماتی ساده فرقی در نظر گرفته نشده، در حالیکه در دیگر شرکت‌های همجوار و زیر مجموعه هلدینگ خلیج فارس، نفرات فنی حق تخصص دریافت می‌کنند ولی در پتروشیمی اروند، این حق به نیروهای فنی پرداخت نشده است.» شرکت پتروشیمی اروند زیرمجموعه هولدینگ خلیج فارس در دهه ۸۰ تاسیس شده و تولیدکننده PVC است. واحد تعمیرات این شرکت ۸۰۰ کارگر دارد.

 

اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران چادرملو وارد پنجمین روز خود شد

 

اعتصاب و تجمعات اعتراضی کارگران شرکت پیمانکاری بهاوند باراد در معدن چادرملو امروز یکشنبه ۶ بهمن ماه در اعتراض به اخراج همکاران خود و نگرانی از بابت عدم تمدید قراردادهای سایر کارگران وارد پنجمین روز خود شد. کارگران این شرکت می گویند، این تصمیم کارفرما معیشت ۳۰۰ خانواده کارگری را با خطر جدی روبرو کرده و در صورت ادامه این وضعیت امیدی به داشتن کار در شب عید نداریم. کارگران اعتصابی با کلیه مقامات مسئول در استان از جمله استانداری یزد وارد گفتگو شده‌اند اما کلیه اقدامات آنها تاکنون بی نتیجه مانده است.کارگران بهاوند باراد می‌گویند: این اواخر تصمیم گرفتیم انجمن صنفی تشکیل دهیم اما نه تنها نتوانستیم از این حق قانونی بهره‌مند شویم بلکه امنیت شغلی خود را نیز از دست دادیم. معدن سنگ آهن چادرملو در قلب کویر مرکزی ایران، بفاصله ۱۸۰ کیلومتری شمالی شرقی شهر یزد در سال ۱۳۱۹ اکتشاف شده است، بزرگترین تولیدکننده کنسانتره سنگ‌آهن در ایران است با ذخیره استخراج شدنی به مقدار ۳۲۰ میلیون تن بوده است. عمر ذخایر سنگ‌آهن معدن چادرملو ۱۰ سال دیگر به پایان می‌رسد. در سالهای اخیرکارگران این معدن کشمکش های بسیاری با صاحبان این معدن بر سر مشکلات معیشتی و ایمنی خود داشته  و یکی از قطب های اعتراضی کارگران بوده است.

کارگران بهاوند باراد می‌گویند درنهایت تصمیم به تعطیلی گرفتند.

 

کارگران بهاوند باراد در تماس با خبرنگار ایلنا، از بی‌نتیجه ماندن تلاش‌ها خبر دادند و گفتند: درنهایت نتوانستیم مسئولان را مجاب به ادامه کار کنیم و تصمیم نهایی بر تسویه حساب گرفته شد. این کارگران می‌گویند: جلسه دیروز با نماینده کارگران و پیمانکار در دفتر مدیر پروژه برگزار شد. نتیجه این جلسه، بسته شدن شرکت و پرداخت حق و حقوق کارگران  تا برج آخر سال شد. به گفته‌ی کارگران، هیچ راهی به جز تسویه حساب پیش روی کارگران نیست و کارگران در حال جمع کردن وسایل خود هستند. کارگران بهاوند باراد با بیان اینکه بیش از 200 کارگر شب عید در نگرانی و دغدغه به سر می‌برند، افزودند: از مسئولان می‌خواهیم به این موضوع رسیدگی کنند و نگذارند این‌همه خانواده بیکار شوند.

 

اعتراضات کارگران طرح سد وسامانه انتقال آب گاران نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی با تجمع مقابل فرمانداری مریوان

 

روز یکشنبه 6 بهمن، کارگران طرح سد وسامانه انتقال آب گاران در ادامه ی اعتراضاتشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان مریوان زدند. روز شنبه 28 دی، جمعی از کارگران  طرح سد گاران وسامانه انتقال آب (شرکت فنی مهندسی شایگان مهر آپادانا)واقع درمریوان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری کردستان در سنندج زدند. انتظامات استانداری کردستان با تهدید و فشار به کارگران معترض مانع از ادامه تجمع شدند. این کارگران به خبرنگار رسانه ای گفتند: ما نزدیک به 100 نفر هستیم که برای شرکت شایگان مهر آپادانا در پروژه آبرسانی سد گاران کار می‌کردیم اما نزدیک به سه ماه است که شرکت تعطیل و معوقات مزدی کارگران پرداخت نشده است. آنها افزودند:حقوق ومطالباتشان بین 4 تا 6 ماه است که بعد از سه ماه تعطیلیِ شرکت، هنوز پرداخت نشده است. میکائیل صدیقی در ارتباط با مطالبات کارگران شایگان مهر مریوان که در کار ساختمان‌سازی و لوله‌کشی مرز عراق شاغل بوده‌‌اند، گفت: این کارگران حدود شش ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند و اکنون چندماهی است که کار تعطیل شده و همه این کارگران بیکار شده‌اند. اینها صد نفر کارگر قراردادی هستند که از برج دوازده سال قبل حقوق نگرفته‌اند. وی با بیان اینکه کارگران ساختمانی در استان کردستان، وضعیت نامناسبی دارند و بیشتر سال را بیکارند، ازاخراج این صد کارگر ساختمانی انتقاد کرد. وی با تایید تجمع این کارگران مقابل استاداری کردستان تاکید کرد: امیدواریم استانداری به مطالبات و خواسته‌های این کارگران توجه کند . بنا به گزارش رسانه ای شده، شرکت پیمانکار که پروژه را از شرکت آب منطقه‌ای کردستان به پیمان گرفته، تجهیزات و ابزارهای خود را برای پرداخت بدهی‌ها به فروش رسانده و توقع کارگران برای پرداخت پول فروش بابت دستمزدهای معوق، تا امروز بی‌نتیجه مانده است.

جوابیه روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کردستان به کارگران مریوان؛

علیرغم تذکرات کتبی برای عدم تعطیلی، پیمانکار پروژه سد گاران ادامه کار نداد

 امکان پرداخت حقوق کارگران از محل سپرده پیمانکار نیست

در پی درج اخباری مبنی بر اعتراض کارگران پروژه آبرسانی سد گاران مریوان، روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کردستان توضیحاتی ارایه داد.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای کردستان در پاسخ به مطالب مندرج در خبرگزاری ایلنا در مورخ ۲۹ دی ماه ۹۸ با موضوع عدم پاسخ اداره آب و استانداری کردستان به کارگران پروژه سد گاران نوشت:

 

«افراد درخواست کننده مطالبات معوق از پرسنل شرکت شایگان مهر آپادانا بوده و هیچگونه رابطه استخدامی با این شرکت نداشته و متناسب با آن حقوق و مزایای ماهیانه خود را از طریق شرکت مذکور دریافت می‌دارند.از طرفی با توجه به صورت وضعیت و کارکردهای تایید شده؛ پیمانکار تا این تاریخ فاقد هرگونه مطالبه پرداخت نشده در نزد این شرکت می‌باشد و از سوی دیگر پروژه به دلیل اهمال و کوتاهی نمودن در انجام تعهدات قانونی خود، علیرغم پیگیری، جلسات مکرر و تذکرات کتبی به پیمانکار پروژه، مبنی بر عدم تعطیلی و انجام موارد و مفاد قراردادی درخصوص اجرای شبکه پایاب سد گاران، حاضر به همکاری و ادامه کار نگردید. بنابراین به منظور حفاظت و صیانت از حقوق بیت‌المال این شرکت اقدام به ضبط ضمانت‌های بانکی شرکت شایگان مهر آپادانا نموده است که با توجه به مراتب فوق امکان پرداخت حقوق معوقه پرسنل آن شرکت به دلایل صدرالذکر از محل سپرده پیمانکار توسط این شرکت، امکان‌پذیر نمی‌باشد. برهمین اساس پیشنهاد می‌گردد کارکنان مذکور بر اساس قرارداد فی‌مابین خود و پیمانکار نسبت به مطالبه حقوق قانونی از مراجع ذیربط اقدام نمایند. بدیهی است این شرکت همکاری لازم را در این خصوص به عمل خواهد آورد.»

 

اعتصاب چندروزه رانندگان سرویس‌های رفت و آمد کارگران منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی

روز یکشنبه 6 بهمن، اعتصاب چندروزه رانندگان سرویس‌های رفت و آمد کارگران منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در اعتراض به سطح نازل در آمدشان با خبر تیراندازی روزگذشته به سمت اتوبوس حامل کارگران پتروشیمی تندگویان  با اسلحه شکاری رسانه ای شد.  صبح روزیکشنبه 6بهمن، فرماندار ماهشهرگفت: طی چند روز اخیر رانندگان اتوبوس‌های ایاب ذهاب کارکنان شرکت‌های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در اعتراض به نرخ کرایه‌ها اقدام به اعتصابات صنفی کرده بودند. وی افزود: به دنبال این موضوع شورای ترافیک استان خوزستان به منظور یکسان سازی نرخ کرایه‌ها و نحوه پرداختی برگزار شد که در آن جلسه مقرر شد نرخ کرایه‌ها و یکسان سازی آن توسط سازمان حمل و نقل پایانه‌ها بررسی و به شورای ترافیک استان خوزستان اعلام شود. فرماندار بندرماهشهر در ادامه با اشاره به تیراندازی روز گذشته(5بهمن) به اتوبوس حامل کارکنان شرکت پتروشیمی تندگویان خاطرنشان کرد:، اما متاسفانه در این فاصله رانندگان تأمل نکرده و روز گذشته یک راکب موتورسوار در 20کیلومتری جاده اهواز- بندرماهشهر به نشانه اعتراض به اتوبوس ایاب ذهاب کارکنان این پتروشیمی با اسلحه شکاری تیراندازی کرده است. بیرانوند اضافه کرد: خوشبختانه این حادثه تلفات جانی به همراه نداشته و تنها خساراتی را به دستگاه اتوبوس وارد کرده است. وی عنوان کرد:تلاش برای شناسایی عوامل این تیراندازی ادامه داردو به زودی دستگیر خواهند شد .اعتصاب رانندگان سرویس‌های رفت و آمد کارگران منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای چندمین روز متوالی روز شنبه 5 بهمن برای چندمین روز متوالی، اعتصاب رانندگان سرویس‌های رفت و آمد کارگران منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی(ماهشهر - بندرامام) در اعتراض به سطح نازل درآمدشان ادامه پیدا کرد. چند روزی‌ست که رانندگان سرویس‌های حمل و نقل منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با متوقف کردن خودروهای خود دست به اعتراضاتی برای افزایش دستمزد خود زده‌اند که تا کنون از سوی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی هیچ‌گونه پاسخی به رسانه‌ها ارسال نشده است.

 

اعتراض کارگران پتروشیمی رجال  نسبت به اجرا نشدن بخشنامه‌ یکسان‌سازی حقوق و مزایای اقلیمی و وعده های توخالی

 

کارگران پتروشیمی رجال واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اعتراضشان را نسبت به اجرا نشدن بخشنامه‌ یکسان‌سازی حقوق و مزایای اقلیمی و وعده های توخالی،رسانه ای کردند. روزیکشنبه 6 بهمن،جمعی از کارگران پتروشیمی رجال به خبرنگار رسانه ای گفتند:در سایر پتروشیمی‌های منطقه «بخشنامه یکسان‌سازی حقوق و مزایای اقلیمی» اجرایی شده اما تاکنون در رجال اقدامی صورت نگرفته است. امیدواریم تا پایان سال جاری تکلیف اجرای این بخشنامه روشن شود. این امر برای کارگران بسیار پراهمیت است؛ چراکه پرداخت مزایایی چون فوق‌العاده‌ بدی آب و هوا، را مورد تاکید قرار داده است. در حالی کارگران پتروشیمی رجال از عدم اجرای بخشنامه‌ یکسان‌سازی حقوق و مزایای اقلیمی گلایه می‌کنند که در تیرماه سال 97، مدیران منابع انسانی شرکت‌های پتروشیمی با یکدیگر توافق کردند که «در جهت ساماندهی مزایای اقلیمی و جایگزینی با سایر پرداخت‌های متفرقه ناهماهنگ کنونی و یکسان‌سازی آن نسبت به پرداخت فوق‌العاده‌های بدی آب و هوا، محرومیت از تسهیلات زندگی و صعوبت شرایط محل زندگی» قانون طبقه‌بندی مشاغل را از 1 مرداد ماه سال گذشته، اجرایی کنند. بنابراین پرداخت مزایای مزدی باید طبق عرف و بر اساس توافق نام برده انجام شود؛ در غیر این صورت اداره کار منطقه ویژه ماهشهر می‌تواند تذکر دهد. «سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی» که مناسبات حاکم بر پتروشیمی‌ها را تنظیم می‌کند، هم می‌تواند، شرکت‌ها را تحت فشار بگذار و از آنها پاسخ بخواهد. کارگران پتروشیمی رجال با بیان اینکه خواهان آن هستیم که مدیران شرکت جلسه‌ای با کارگران برگزار کنند و صحبت‌های ما را بشنوند، گفتند: در ضمن خواست‌هایی دیگری هم داریم که لازم است آنها را به مدیران شرکت منعکس کنیم. کارگران معترض پتروشیمی رجال در تشریح سایر خواسته‌ها، که به گفته خود بارها آنها را از طریق رسانه‌ها منعکس کرده‌اند، افزودند: عدم پرداخت تعطیل کاری و جمعه کاری، پرداخت پاداش عادلانه تولید و پاداش بهره‌وری نفت و تشکیل تشکل در درون شرکت، از این جمله هستند که خواهان رسیدگی به آنها هستیم اما تاکنون اقدامی در این‌باره صورت نگرفته است؛ آنهم درحالی‌که در رسانه‌ها بارها درباره این موارد گلایه‌های خود را مطرح کرده‌ایم.

 

اعتراض کارگران پتروشیمی اروند نسبت به کاهش 50درصدی دریافتی ماهانه بدلیل  کسر یکجای 6قسط وام و دو قسط بیمه تکمیلی

 

کارگران پتروشیمی اروند اعتراضشان را نسبت به کاهش50درصدی دریافتی ماهانه بدلیل  کسر یکجای 6قسط وام و دو قسط بیمه تکمیلی،رسانه ای کردند. روز یکشنبه 6 بهمن، تعدادی از کارگران پتروشیمی اروند مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و زیرمجموعه هلدینگ خلیج‌فارس در گفتگو با خبرنگار رسانه ای از کاهش بیش از 50درصدی حقوق این ماه خود به دلیل کسر یکجای اقساط وام و بیمه تکمیلی توسط کارفرما خبر دادند. یکی از این کارگران گفت: حقوق این ماه من به دلیل اینکه شرکت، یکجا اقدام به کسر اقساط مذکور نمود، به کمتر از نصف کاهش یافت که این امر روند زندگی ما را با مشکل مواجه نموده است.کارگران خواهان برگشت بخشی از کسورات و سرشکن کردن آن بر مطالبات آینده خود هستند.

 

اخراج 20 کارگر متاهل شرکت خدماتی توسعه گستر بینالود برای عدم پرداخت حق اولاد

شرکت خدماتی توسعه گستر بینالود از پیمانکاران شرکت حمل ونقل ریلی آهو دشت غزال   20نفر از کارگران متاهلش را برای عدم پرداخت حق اولاد اخراج کرد.  به گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) پیمانکار جدید شرکت حمل و نقل ریلی رجاء تحت عنوان کاهش هزینه، ۲۰ تن از مهمانداران را اخراج کرد. یکی از مهمانداران که نامش فاش نشد، یکشنبه ۵ بهمن گفت که کارگران اخراج شده متاهل، دارای سابقه کار هستند و به بهانه دریافت حق تاهل و حق اولاد اخراج شده‌اند. به گفته این مهماندار، پیمانکار گفته است برای کاهش هزینه‌های جاری ناچاریم از مهمانداران مجرد که هزینه‌های کمتر و حقوق کمتری به نسبت متاهلین دریافت می‌کنند، استفاده کنیم. مدیر روابط عمومی شرکت رجا در مشهد هم خبر اخراج ۲۰ تن از مهمانداران را تایید کرد اما گفت که شرکت توسعه گستر بینالود یک شرکت پیمانکار خصوصی است و شرکت رجا دخالتی در امور آن ندارد. او یک روز قبل هم به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود که رجاء مشهد پیمانکاری به نام توسعه‌گستر بینالود ندارد.

 

ناکارآمدی مدیریت سامانه یک در مورد مشکلات کارگران

 

مدتی است که سرویس بهداشتی توقفگاه غرب سامانه یک به دلیل پر شدن چاه فاصلاب و پراکندگی بوی بد در دستشویی و محوطه اطراف آن به هیچ وجه قابل استفاده نمی باشد، و حتی باعث ایجاد ناراحتی و خطر مبتلا شدن به بیماری، برای کارگرانی که محل کار آنها نزدیک به این مکان است، میباشد. رسیدگی و رفع مشکلات محیط کار در زمینه های مختلف اعم از کاری و بهداشتی و غیره  یکی از  وظایف اصلی مدیریت می باشد، ولی متاسفانه به دلیل بی تدبیری مدیر و عوامل زیر مجموعه آن، روز به روز این مشکلات افزایش یافته وحتی درحل و فصل جزئی ترین  مسائل نظیر خرابی دستشویی قادر به چاره اندیشی نمی باشند و با اهمال گری و بی تدبیری از زیر بار این مشکلات شانه خالی میکنند و هیچ گونه توجه ای به محیط کار الخصوص در زمینه بهداشتی  ندارند.این در حالی است که مجموعه ی استقرار مدیریت در سامانه از بالاترین امکانات برخوردار می باشد.  مدیر مربوطه باید برای اداره کردن سامانه، سرکشی و بازدید را جزوء وظایف اصلی خود و عواملش بداند و با ارتباط ارگانیگ با کارگران و راننده ها از نزدیک شاهد این مشکلات  و رفع آنها باشد٬ ولی واقعیت امر این چنین نیست.  طبق گزارش های ارسالی  به سندیکا  مدیریت و عواملش به قسمت های مختلف سامانه سرکشی نمی کنند همچنین تردد مدیر به دفترش به گونه ی است که به دور از چشم کارگران می باشد.

سندیکا به مدیریت هشدار میدهد ایمنی کار و مشکلات بهداشتی محیط کار و رفاه کارگران را رفع کند، تا کارگران و رانندگان بتوانند در یک محیطی سالم و بهداشتی و دور از استرس و تنش های روحی و روانی به شهروندان خدمت رسانی کنند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

 

 

 

 

مطلب فوق را میتوانید مستقیم به یکی از شبکه های جتماعی زیر که عضوآنها هستید ارسال کنید:  

تمامی حقوق برای سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) محفوظ است. 2024 ©