Rahe Kargar
O.R.W.I
Organization of Revolutionary Workers of Iran (Rahe Kargar)
به سايت سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) خوش آمديد.
دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ برابر با  ۲۲ نوامبر ۲۰۲۱
 
 برای انتشار مطالب در سايت با آدرس  orwi-info@rahekargar.net  و در موارد ديگر برای تماس با سازمان از;  public@rahekargar.net  استفاده کنید!
 
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰  برابر با ۲۲ نوامبر ۲۰۲۱
کانون نویسندگان ایران

کانون نویسندگان ایران

 

آزادی بیان

 در هفته‌ای که گذشت

 (۲۱ تا ۲۸ آبان ۱۴۰۰)

 

 

جمعه ۲۱ آبان ۱۴۰۰

 

- در این روز خبر رسید کیوان صمیمی، روزنامه‌نگار و سردبیر نشریه «ایران فردا» که از بند ۸ زندان اوین به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ منتقل شده بود، به بند ۶ منتقل شده است.

 

شنبه ۲۲ آبان

 

- قاضیِ پرونده‌ی جعفر ابراهیمی در این روز، وکلای این فعال صنفی را برای مطالعه‌ی پرونده و حضور در دادگاه نپذیرفت. به ابراهیمی اعلام شد که وکیل خود را از میان وکلای انتسابی قوه قضاییه انتخاب کند.

 

- در این روز خبر رسید که علیرغم سپری شدن یک هفته، عسل محمدی و هیراد پیربداقی، فعالین کارگری کماکان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می‌شوند.

 

- پرونده‌ی توماج صالحی، خواننده‌ی رپ اعتراضی در این روز به دادگاه انقلاب شاهین‌شهر ارجاع داده شد. این خواننده به «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبر» متهم شده و از اتهام «تحریک مردم به جنگ و کشتار» نیز تبرئه شده است.

 

- در این روز نصرت بهشتی، معلم بازنشسته و فعال صنفی که از ۱۳ مرداد در زندان به سر می‌برد، با حکم دادگاه انقلاب مشهد به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت کشور» به ۵ سال زندان محکوم شد. گفته شده «تبلیغات مارکسیستی» در مدرسه و کلاس درس از مصادیق عناوین اتهامی اوست.

 

- نادر صادقیان، فعال مدنی ترک آذربایجانی که پیشتر به ۴ ماه زندان محکوم شده بود، در این روز در دادگاه کیفری تبریز به اتهام «تحریک و دعوت مردم به اعمال خشونت‌آمیز از طریق سامانه‌های مخابراتی در فضای مجازی» به پرداخت ۶ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.

 

- در این روز خبر رسید جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات فرزانه انصاری‌فر، خواهر فرزاد انصاری‌فر، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، ۴ دی ماه در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان بهبهان برگزار خواهد شد.

 

یکشنبه ۲۳ آبان

 

- در این روز رحیم ارجمندی، در دادگاه انقلاب یاسوج به اتهام «توهین به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی» به ۱۵ ماه و ۱ روز حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۸ ماه حبس محکوم شد. ۱۰ ماه از مجازات حبس قابل اجرای وی به مدت سه سال به حالت تعلیق درآمده است.

 

- قاسم بهرامی، ملقب به شیدای همدانی، شاعر، که ۲۴ شهریور توسط نیروهای امنیتی در مشهد بازداشت شده بود، در این روز با قرار وثیقه آزاد شد.

 

- شاهین برزگر، در این روز در دادگاه کیفری تبریز به اتهام «تحریک و دعوت مردم به اعمال خشونت‌آمیز از طریق سامانه‌های مخابراتی در فضای مجازی» به ۹۱ روز حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشتی و پرداخت ۴۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. ۵۰ روز از مجازات حبس وی به مدت ۲ سال به حالت تعلیق درآمده است.

 

- در این روز غلام‌حسین (سینا) قلندری، خبرنگار، به دلیل انتشار خبر قتل مبینا سوری، نوجوان ۱۴ ساله‌‌‌ای ‌که با انگیزه‌ی «ناموسی» به قتل رسیده بود، به صورت غیابی توسط دادگاه کیفری به اتهام «انتشار تصاویر خصوصی» به ۱۳ ماه و ۱۶ روز حبس و به عنوان مجازات تکمیلی به دو سال محرومیت از شغل خبرنگاری و توقیف کانالش محکوم شد.

 

- خالد پیرزاده، زندانی سیاسی تبعیدی در زندان شیبان اهواز که در اعتراض به عدم موافقت با درخواست آزادی مشروط، رعایت نشدن اصل تفکیک جرائم و رفتار خشن مأموران نیروی انتظامی با خانواده‌اش به هنگام تحویل حکم، از شهریور اقدام به اعتصاب غذا کرده بود، در این روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.

 

دوشنبه ٢٤ آبان

 

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه با صدور بیانیه‌ای مشترک در این روز صدور حکم زندان برای معلم بازنشسته خانم نصرت بهشتی را محکوم کردند و خواهان لغو محکومیت او شدند. این بيانيه همچنین «هرگونه پرونده‌سازی برای کارگران، معلمان، بازنشستگان، نویسندگان، وکلا و سایر فعالین» را محکوم کرده است.

 

- در پی موج جدیدی از بازداشت، احضار و فشارهای قضایی و امنیتی بر شهروندان و فعالان استان کردستان و شهرهای کردنشین در هفته‌های اخیر، شماری از فعالان سیاسی، مدنی و حقوق بشری استان کردستان با انتشار بیانیه‌ای در این روز نسبت به این بازداشت‌های گسترده اعتراض کرده و خواستار پایان دادن به این برخوردها شدند.

 

- در این روز خبر رسید امین مرادی و پیام جیحونی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی در اهواز و محسن قنواتی به زندان بهبهان منتقل شده‌اند. قنواتی پیش از بازداشت به اتهامات «توهین به روحانیت»، «توهین به نهادهای انقلابی مثل سپاه از طریق صفحه اینستاگرام»، «خبررسانی از طریق صفحه اینستاگرام خود در خصوص اعتراضات و اغتشاشات تیر ۹۹»، «تبلیغ به نفع گروه‌ها یا سازمان‌های مخالف نظام» و «اعلام فراخوان تجمع همصدا با معاندین نظام» به دادسرای عمومی و انقلاب بهبهان فراخوانده شده بود.

 

- جمعی از فعالان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حقوق بشر، با انتشار بیانیه‌ای در این روز ضمن محکوم کردن بازداشت غیرقانونی مصطفی نیلی، آرش کیخسروی و مهدی محمودیان خواستار آزادی آنها شدند. این سه تن ۲۳ مرداد در جریان برگزاری جلسه‌ای در دفتر انجمن حمایت از حقوق شهروندی در تهران بازداشت شدند.

 

- در این روز خبر رسید که همزمان با دومین سالگرد اعتراضات آبان‌ ۹۸ فشار نهادهای امنیتی به منظور جلوگیری از برگزاری مراسم خانواده‌ی کشته‌شدگان این اعتراضات افزایش یافته است. چند نمونه که در این روز خبری شد عبارتست از:

 

در بهبهان به فرزانه انصاری‌فر، خواهر یکی از کشته‌شدگان اعتراضات آبان گفته شده به دلیل دعوت مردم به حضور در مراسم در استوری‌های اینستاگرام باید به زندان منتقل شود. همچنین به او گفته شده که حق برگزاری هیچ مراسمی را ندارد و شهرداری نیز به بهانه‌ی عملیات عمرانی، جاده منتهی به آرامستان را مسدود کرده و اینترنت بهبهان نیز با اختلال مواجه شده است.

 

در لنگرود نیز نیروهای امنیتی با محاصره‌ی روستای ملاط و مسدودسازی راه‌های ارتباطی به گورستان آن مانع از برگزاری مراسم سالگرد کشته شدن پژمان قلی‌پور شدند. صفحه‌ی اینستاگرام محبوبه رمضانی مادر پژمان قلی‌پور و گوشی او نیز از دسترس خارج شد.

 

صفحه‌ی اینستاگرام مادر علی سرتیپی از دیگر کشته‌شدگان آبان ماه ۹۸ نیز که پیشتر برای برگزار نکردن مراسم یادبود فرزندش توسط نیروهای امنیتی مورد تهدید و فشار قرار گرفته بود در این روز مسدود شد و گفته شده مهدی سرتیپی برادر وی نیز بازداشت شده است.

 

- در این روز شعبه ۱۱۱ دادگاه کیفری دو تبریز امیر ستاری را به تحمل ۹۱ روز حبس و پرداخت جزای نقدی و یوسف سلحشور را به تحمل ۳۷ ضربه شلاق و پرداخت جزای نقدی محکوم کرد. بر اساس این حکم، اجرای ۵۰ روز از مجازات حبس ستاری به مدت ۲ سال به حالت تعلیق درآمده است.

 

سه شنبه ۲۵ آبان

 

- کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیه‌ای در این روز ضمن گرامیداشت دومین سالگرد جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸، نسبت به ناکارآمدی حکومت و نقض حقوق مردم در موضوعات متعددی همچون اعمال فشار بر خانوادگان دادخواه، صدور احکام اعدام و زندان، شکنجه‌ و تبعید معترضان و فعالان سیاسی و همچنین افزایش فقر و نرخ بیکاری در کشور، اعتراض کرد.

 

- سهیل عربی، زندانی عقیدتی با پایان دوران محکومیت در این روز از زندان رجایی‌شهر کرج آزاد و جهت تعیین تکلیف محکومیت دو سال تبعید خود به شهرستان برازجان اعزام شد.

 

- نرگس محمدی در جریان برگزاری مراسم یادبود دومین سالگرد جان باختن ابراهیم کتابدار، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ در این روز توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد.

 

- در این روز نامه‌ای از سعید اقبالی، فعال مدنی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج خطاب به محبوبه رمضانی، مادر پژمان قلی‌پور، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان‌ ۹۸ منتشر شد که یاد و خاطره او و سایر جان‌باختگان را گرامی می‌داشت. در بخشی از این نامه آمده است «تو خود بهتر می‌دانی که خون به ناحق ریخته شده فرزندان این خاک بی‌جواب نخواهد ماند و خواهی دید که چگونه مردم ستم‌دیده همچون کابوسی بر سر این جانیان فرود خواهند آمد و این لکه‌های ننگ را از صحنه روزگار پاک می‌کنند.»

 

- در این روز چیا آقابیگ‌پور توسط دادگاه انقلاب بوکان به اتهام «تبلیغ علیه نظام به نفع یکی از احزاب اپوزیسیون» به یک سال و ۲ ماه حبس، ۷۰ ضربه شلاق و پرداخت ٣٠ میلیون تومان جریمه‌ی نقدی محکوم شد.

 

- دراین روز خبر رسید که سهیلا حجاب، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین به شکل خشونت‌آمیز و توام با ضرب و جرح به زندان سنندج تبعید شد.

 

- جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمود ملاکی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان بوشهر، در این روز در دادگاه انقلاب این شهرستان برگزار شد.

 

- شیوا خلیلی، شهروند بهائی ساکن بابل که پیشتر به صورت تلفنی به دادسرای عمومی و انقلاب این شهر احضار شده بود، در پی حضور در دادسرا در این روز بازداشت شد.

 

چهارشنبه ۲۶ آبان

 

- شیوا خلیلی، شهروند بهائی ساکن بابل، با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی در این روز آزاد شد.

 

- در این روز خبر رسید پروانه‌ی وکالت علی‌اکبر گرجی ازندریانی به دلیل ابراز عقیده سیاسی و اظهار نظر در خصوص مسائلی چون حجاب اجباری و حصر و همچنین استوری و لایک مطالب اعتراضی، از سوی دفتر محاکم انتظامی وکلا و‌ کارشناسان قوه‌ی ‌قضاییه لغو شده است.

 

- کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار (س اف د ت)، کنفدراسیون عمومی کار (س ژ ت)، کنفدراسیون متحده سندیکایی (اف. اس. او)، اتحاد سندیکایی همبستگی (سولیدر) و اتحاد ملی سندیکاهای مستقل (او ان اس آ) با انتشار بیانیه‌ای در این روز از قربانیان سرکوب در ایران حمایت کردند.

 

- جمعی از تشکل‌های مستقل کارگری، بازنشستگان و معلمان با انتشار بیانیه‌ای در این روز «احضار، بازداشت و زندانی کردن فعالان جنبش‌های کارگری، اجتماعی و مدنی» را محکوم کردند.

 

- عالیه اقدام‌دوست، فعال کارگری، توسط نیروهای پلیس امنیت فومن در این روز بازداشت شد.

 

- در این روز خبر رسید فرهاد سلمانپور ظهیر، زندانی سیاسی زندان تهران بزرگ، به‌دلیل خبررسانی درخصوص مرگ مشکوک شاهین ناصری در این زندان، با پرونده‌سازی جدیدی با اتهامات «اقدام علیه امنیت کشور از طریق ارسال فایل صوتی و مصاحبه با رسانه‌های بیگانه و ضدانقلاب نظیر کانال تلویزیونی ایران اینترنشنال و کانال یک»، «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» و «نشر اکاذیب» روبرو شده است.

 

- در این روز خبر رسید محمدرضا علیجانی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان مشهد به دلیل «بحث و گفتگوی لفظی با کارکنان حراست آموزش و پرورش ناحیه‌ی یک مشهد و ظالم خواندن رهبر» به اتهام «توهین به کارکنان حراست آموزش و پرورش ناحیه‌ی ۱ مشهد» و «توهین به رهبر» توسط اداره‌ی کل تخلفات آموزش و پرورش استان خراسان رضوی به طور غیابی به «توبیخ با درج در پرونده» محکوم شده است.

 

- محمد نوری‌زاد فعال مدنی، با توقف اجرای حکم در این روز از زندان اوین آزاد شد.

 

- در این روز خبر رسید مسئولان زندان تهران بزرگ با اعزام به مرخصی حسین قشقایی، زندانی سیاسی، به بهانه عدم مطالعه‌ی کتاب مدح خورشید نوشته علی خامنه‌ای به عنوان شرط اعزام به مرخصی، مخالفت کرده‌اند.

 

- در این روز خبر رسید عبدالرضا قندهاری معلم و مدیر یکی از مدارس نیشابور، در پی شرکت در تجمعات معلمان و انتقاد به وضعیت عمومی جامعه، توسط هیئت تخلفات اداری آموزش و پرورش خراسان رضوی به مدت ۲ سال از هرگونه پست مدیریتی محروم شده است.

 

- جهانگیر ساغرنیا، فعال محیط زیست و عضو انجمن حامیان محیط زیست پیرانشهر در این روز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. هم‌زمان یک عضو دیگر این انجمن به نام خبات ختیال نیز که اخیراً به دلیل فعالیت در کافه کتاب اندیشه پیرانشهر تحت فشار نهادهای امنیتی بود، پس از احضار به اداره‌ی اطلاعات پیرانشهر بازداشت شد.

 

- در این روز خبر رسید لیلا میرغفاری، کنشگر سیاسی و فعال حقوق بشر که به تازگی از زندان قرچک ورامین آزاد شده است طی یک پرونده‌سازی جدید، ۲۹ آبان به دادگاه ارشاد تهران احضار شده است.

مطلب فوق را میتوانید مستقیم به یکی از شبکه های جتماعی زیر که عضوآنها هستید ارسال کنید:  

تمامی حقوق برای سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) محفوظ است. 2024 ©