Rahe Kargar
O.R.W.I
Organization of Revolutionary Workers of Iran (Rahe Kargar)
به سايت سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) خوش آمديد.
دوشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۸ برابر با  ۲۲ جولای ۲۰۱۹
 
 برای انتشار مطالب در سايت با آدرس  orwi-info@rahekargar.net  و در موارد ديگر برای تماس با سازمان از;  public@rahekargar.net  استفاده کنید!
 
تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۸  برابر با ۲۲ جولای ۲۰۱۹
شهر برلین 670 آپارتمان را از بخش خصوصی پس می‌گیرد

 

 

 

بازخرید؛

استراتژی شهرداری برلین برای کنترل بازار مسکن

 

گاردین در در شمارۀ ۱۶ جولای گزارشی منتشر کرده از بازخرید حدود ۷۰۰ آپارتمان واگذارشده به بخش خصوصی در دهۀ ۱۹۹۰. چندی پیش وزارت مسکن در ایران در راستای کنترل بازار اجاره طرحی را رونمایی کرد که براساس آن رابطۀ مالک و مستأجر در قمیت‌گذاری حذف می‌شود و شرکت‌های واسط برای ساماندهی به بازار اجاره راه‌اندازی می‌شود. معلوم نیست چنین طرحی در اقتصادسیاسی ایران به چه نتایجی منجر شود، اما بلافاصله پس از رونمایی اولیه از این طرح برخی با نقد این برنامۀ دولت نوشتند «روی شوروی را سفید کرده‌ایم».

 

در پی افزایش قیمت اجارۀ مسکن در برلین مقاومتی علیه اعیان‌سازی و سوداگری مسکن شکل گرفت و با فشار به شورای شهر درنهایت دولت با تخصیص ۱۰۰ میلیون یورو تصمیم گرفت ۷۰۰ واحد آپارتمان در مرکز شهر برلین را از مالکان خصوصی خریداری کند.

 

:شهردار برلین در این باره گفته است: «این آغاز استراتژی گسترده‌تری برای بازپس‌گیری آپارتمان‌هایی است که در دهۀ ۱۹۹۰ به مالکان خصوصی واگذار شده است. برلینی‌ها باید قادر به ادامۀ زندگی در برلین باشند و برهمین‌اساس در هر جای شهر که بتوانیم آپارتمان‌های بیشتری را برای کنترل بازار مسکن خریداری می‌کنیم». این موضع را با مدیران شهری و شورای شهر تهران مقایسه کنید: سال ۱۳۹۶ الویری (عضو شورای شهر تهران)، مرعشی (از گزینه‌های وقت شهرداری تهران)، و هاشمی (استاندار وقت تهران) بر ضرورت گران‌شدن هزینۀ زندگی در تهران تأکید داشتند. هر سه نفر بر این موضوع تأکید داشتند که باید با افزایش هزینه‌های سکونت در تهران بخشی از جمعیت را به حومه سوق داد؛ چیزی که در عمل اتفاق افتاد.

از : سیاست‌گذاری اجتماعی

 

شهر برلین 670 آپارتمان را از بخش خصوصی پس می‌گیرد

 

جنبش ملی کردن دوبارۀ ساختمان‌ها‌ واکنشی است به اعتراضات علیه افزایش شدید قیمت مسکن در این شهر

شرح عکس: دولت بین 90 تا 100 میلیون یورو برای خرید آپارتمان‌های کارل- مارکس- الی هزینه خواهد کرد.

 

ایالت برلین 670 آپارتمان را در محلۀ تاریخی کارل- مارکس- اَلی از مالکان بخش خصوصی دوباره خریده است. این اتفاق تازه‌ای است که بعد از چند دهه خصوصی‌سازی دارایی‌ها در پایتخت آلمان رخ می‌دهد.

کارل- مارکس- اَلی بلواری است که در دهۀ 1950 در آلمان شرقی سوسیالیستی ساخته‌شده و یکی از پروژه‌های مهم آن دوره به شمار می‌رود. این بلوار که مرکز شهر برلین را به شرق آن متصل می‌کند اخیراً به مدت چند ماه خط مقدم نبرد علیه اعیانی سازی و افزایش قیمت مسکن بود. اعتراضان زمانی بالا گرفت که در نوامبر گذشته، بنگاه مدیریت املاک پرداک اعلام کرد 700 آپارتمان را در این بلوار برای تحویل به بزرگ‌ترین شرکت املاک برلین، دویچه وُنن، تخلیه می‌کند. مستأجران که افزایش اجاره‌ها را در پی این واگذاری پیش‌بینی می‌کردند اعتراضات خیابانی به راه انداختند و پرچم‌هایی از پنجره‌های آپارتمان‌هایشان آویختند. این‌ها اقداماتی برای فشار به شورای شهر بود که جلوی این واگذاری را بگیرد.

 

روی پرچم‌هایی که از پنجره‌های آپارتمان‌های استیجاری آویزان شده، مستأجرانِ معترض نوشته‌اند: «علیه سوداگری – اعتراض»

 

بعد از ماه‌ها منازعۀ حقوقی، شورا اعلام کرد که سه بلوک ساختمانی شامل 670 آپارتمان را یک سازمان تدارک مسکن متعلق به دولت در عوض خریدارِ خصوصی خریداری می‌کند.

شهردار برلین در این رابطه گفته این اقدام علامت استراتژی وسیع‌تری برای بازپس‌گرفتن خانه‌های فروخته‌شده به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در دهۀ 1990 است و واکنش ما است به افزایش شدید اجاره‌بها در سال‌های گذشته. میشل مولر، شهردار برلین، اضافه می‌کند «باید از استطاعت برلینی‌ها برای ادامۀ زندگی در این شهر حفاظت کرد. به همین خاطر هدف ما این است که هرکجا بتوانیم ساختمان‌ها را بخریم تا اینکه شهر برلین بتواند کنترل بازار مستغلات را دوباره به دست گیرد.»

.........................

گاردین، 25 تیر 98

لینک گزارش گاردین:
http://bit.do/e2wsG

برگرفته از:«معمارنت»

http://memarnet.com/fa/node/4108

مطلب فوق را میتوانید مستقیم به یکی از شبکه های جتماعی زیر که عضوآنها هستید ارسال کنید:  

تمامی حقوق برای سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) محفوظ است. 2024 ©