Rahe Kargar
O.R.W.I
Organization of Revolutionary Workers of Iran (Rahe Kargar)
به سايت سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) خوش آمديد.
سه-شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ برابر با  ۰۷ فوريه ۲۰۲۳
 
 برای انتشار مطالب در سايت با آدرس  orwi-info@rahekargar.net  و در موارد ديگر برای تماس با سازمان از;  public@rahekargar.net  استفاده کنید!
 
تاریخ انتشار :سه-شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱  برابر با ۰۷ فوريه ۲۰۲۳
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)

 

بلایای طبیعی در کنار بلایای حکومتی،

 درد و رنج مردم منطقه را صد چندان کرده است

 

در صبحگاه پنجم فوریه، دو زلزله بسیار شدید در جنوب ترکیه و شمال سوریه شهرها و مناطق زیادی در این دو کشور را ویران کرد. در این زلزله دهشتناک، تاکنون هزاران نفر جان خود را از دست داده اند که احتمال دارد آمار جان باختگان تا ده برابر نیز افزایش یابد. ده ها هزار نفر زخمی شده اند، ده ها هزار نفر هنوز زیرآوراند و صد ها هزار نفر آشیانه خود را از دست داده اند و در سرمای بیسابقه امسال بدون سقفی بالای سر، برای زنده ماندن و برای نجات زیر آوارماندگان تلاش می کنند. این درد و زنج همگانی، غیرقابل توصیف است. استان هایی در ترکیه که به طور مستقیم درگیر زلزله شده و بخش های بزرگی از آنها ویران شده اند، مالاتیا، باتمان، بینگل، حکاری، الازیغ، کیلیس، دیاربکر، ماردین، سیرت، شرناخ، وان، موش، بیتلیس، آدانا، عثمانیه و ختای هستند. بخش بزرگی از این منطقه یعنی بالای ۸۰ درصد آن در کردستان ترکیه قرار دارد. جغرافیایی که نام بردن از آن در ترکیه ممنوع است و از آن به عنوان «شرق و جنوب شرقی» یاد می شود. دولت های ترکیه و سوریه ادعا می کنند که با تمام امکانات به کمک زلزله زدگان شتافته اند. با این حال هنوز در بسیاری از این مناطق گسترده که زیر کنترل این دولت ها و گروه های داعشی متحد ترکیه هستند، کمک رسانی آغاز نشده است.

 

مصیبت وارده  بر مردم ترک، کرد،عرب، ایزدی در این منطقه، تنها بلایای طبیعی نیست. همچنان که زلزله در خوی که هموطنان آذری مان را به خاک وخون کشید، اقدامات یک دولت ضد مردمی، بر مصیبت های آن ها بشدت افزوده است. دولت جمهوری اسلامی به جای کمک سریع به مردم، نیروهای امنیتی اش را به منطقه فرستاد و در این هوای سرد با ماشین های آبپاش، به روی مردم معترض آب پاشید. اکنون منطقه ای با لرزش سنگین زمین که در دویست سال گذشته بیسابقه بوده، به ویرانی کشیده شده است که سال هاست اسیر یک جنگ خانمانسوراست. جنگ دولت ترکیه علیه کردها، جنگ دولت ترکیه  و متحدان داعشی اش علیه مناطق کردنشین سوریه، جنگ بشاراسد جنایتکار و متحدانش، روسیه و جمهوری اسلامی، علیه مردم کشورش و بویژه علیه کردها، جنگ آمریکا برای حفظ جاپای خود در سوریه و منطقه و در یک کلام جنگ قدرت های منطقه ای و امپریالیستی در منطقه ای حساس که منابع گسترده مردم را بلعیده است. از این روست که هیچ تلاشی برای بازسازی، نوسازی، قوام سازی ساختمان ها و سازه ها و برنامه ریزی برای کاهش زلزله در منطقه ای زلزله خیز صورت نگرفته  و صورت نمی گیرد. همین وضعیت را در خوی نیزشاهد بودیم.

 

دولت ترکیه نیزبه جای سازماندهی سریع کمک های ضروری برای زلزله زدگان، در گام نخست در ده استان این کشورحکومت نظامی اعلام کرده و هر نوع خبررسانی از کمبودها را نیز جرم انگاری کرده و به دستگیری فعالان شبکه های اجتماعی روی آورده است. از سوی دیگر برای این که تصور روشنی از نحوه عملکرد دولت های منطقه در قبال چنین بلایای طبیعی داشته باشیم نگاهی به انتقادات یک روزنامه در ترکیه عمق فاجعه را به روشنی بیان می کند: «روزنامه جمهوریت یکی از رسانه های ترکیه روز ششم فوریه با تکرار پرسشی که در زلزله های قبلی هم پرسیده بود از دولت خواست تا بگوید مالیات های گرفته شده در طی ۲۳ سال گذشته موسوم به «مالیات زلزله» چه شده اند؟ روزنامه جمهوریت با بیان این که درامد دولت از محل دریافت مالیات موسوم به "مالیات زلزله" تا کنون چیزی بالغ بر ۸۸ میلیارد لیر شده است، نوشته: «بر اساس اطلاعات وزارت خزانه داری و دارایی، سال گذشته ۳\۹ میلیارد لیر از این مالیات درآمد حاصل شده است. این رقم در سال ۲۰۲۱، ۶\۶میلیارد لیر بوده است. این سوال که چه میزان از این مالیات میلیارد لیری که تاکنون جمع آوری شده برای مقاوم سازی سازه ها یا برای آماده شدن در برابر زلزله صرف شده، از سوی دولت بی پاسخ مانده است. در داده های وزارت خزانه داری و دارایی این مالیات جزو درآمدهای مالیاتی در فهرست درآمدهای بودجه عمومی درج شده است.»

 

واقعیت این است که درد و رنج مردم منطقه که اکنون گرفتار بلایای طبیعی نیز شده اند، بدون در هم شکستن قدرت های غیرمردمی و ایجاد قدرت های متکی به مردم که نه تنها همبستگی ملی را تقویت کند بلکه همبستگی مردمی فرامرزی، در منطقه ای که همه مردمان آن باهم خویشاوند و به لحاظ فرهنگی در هم تنیده هستند، را سرلوحه اقدامات خود قرار دهد، امکان پذیر نیست. از این رو برای حل ریشه ای این مشکلات، باید همبستگی مبارزاتی در منطقه را از هر طریق ممکن گسترش داد و تلاش برای به پایان رساندن درد و رنج مدام، زیر حاکمیت های ضدمردمی در منطقه را صد چندان کرد. تلاشی که مردم ایران و بویژه دختران و پسران جوان با خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» آغاز کرده اند و با رشادت آن را به پیش می برند.

 

سازمان ما خود را در مصیبت ها،  غم  و اندوه و درد و رنج مردمان این مناطق زلزله زده، از کرد، ترک ، آذری، عرب و ایزدی و ...شریک می داند. به خانواده های عزیز از دست داده، تسلیت می گوید. برای زخمی ها و آسیب دیدگان سلامتی عاجل آرزو می کند و خود را جزئی از نیروهای مبارزی می داند که برای حق حاکمیت مردم َدر منطقه و برای همبستگی منطقه ای مبارزه می کنند.

 

سرنگون باد رژیم جمهوری اسلامی

زنده باد ازادی، دمکراسی و سوسیالیسم

هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)

سه-شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ برابر با  ۰۷ فوريه ۲۰۲۳

مطلب فوق را میتوانید مستقیم به یکی از شبکه های جتماعی زیر که عضوآنها هستید ارسال کنید:  

تمامی حقوق برای سازمان کارگران انقلابی ايران (راه کارگر) محفوظ است. 2024 ©